Uuden sukupolven konsultointiyritystä rakentamassa

Mika Tuoma, Antti Ahti, Iikka Winter ja Eero Kurkela

 

Perustimme vuodenvaihteessa uuden sukupolven konsultointiyrityksen, Asteroidin. Tavoitteemme on yksinkertainen: tarjoamme asiakkaillemme parhaan asiakaskokemuksen sekä ohjelmistoalan ammattilaisille inspiroivan ja alan reiluimman työpaikan.

Keskitymme asiantuntijapalveluihin – digitaalisten palveluiden ja sovellusten laaja-alaiseen kehitykseen sekä tekniseen neuvonantoon. Haluamme olla asiakkaidemme luottokumppani vaativissa hankkeissa ja rakentaa yhdessä menestyvää digitaalista liiketoimintaa.

Asteroidin taustalla ovat kokeneet ammattilaiset Mika Tuoma ja Eero Kurkela, jotka ovat rakentaneet konsultointiliiketoimintaa monissa eri rooleissa muun muassa Reaktorilla, Nordcloudilla ja SC5:llä. Asteroid on meidän vastauksemme siihen, miltä ohjelmistokonsultoinnin tulevaisuus parhaimmillaan näyttää.

Kokemuksemme mukaan paras mahdollinen asiakaskokemus lähtee yrityksen työntekijöistä ja inhimillisen pääoman arvostamisesta. Meitä on yrityksen puolivuotisen taipaleen jälkeen mukana jo kymmenen hengen tiimi ja lisää mahtavia kollegoita on liittymässä mukaan. Timanttinen tiimimme ja tyytyväiset asiakkaamme ovat paras mahdollinen osoitus Asteroidin onnistuneesta alkutaipaleesta sekä ydinajatustemme resonoinnista.

“Customers will never love a company until the employees love it first. “

– Simon Sinek

Inspiroiva työpaikka rakennetaan yhdessä, omistajina

Viime vuodet ovat kiihdyttäneet työnteon muutosta, eikä Great Resignation tapahtunut syyttä. Sitoutuminen edellyttää kokemusta yhteenkuuluvuudesta, arvostuksesta ja työn merkityksellisyydestä. Me suhtaudumme intohimoisesti teknologiaan ja ammattiimme, ja haluamme olla myös yhdessä onnistumisen soihdunkantajia. Asteroidista olemme luomassa yhteisöohjautuvaa ja valtaosin työntekijöidensä omistamaa palveluyhtiötä, joka toimii asiakkaidensa hyväksi sitoutuneena tiiminä.

Kokeneiden ammattilaisten yrittäjähenkisenä työyhteisönä oikeudenmukainen työntekijäkokemus yhdistyy meillä markkinan parhaaseen ansiotasoon, kiinnostaviin projekteihin ja yrityksen yhteiseen kehittämiseen tasa-arvoisina omistajina – riippumatta esimerkiksi ihmisen asuinpaikasta, sukupuolesta ja taustasta.

Olemme myös urallamme huomanneet, että paras meininki ja mukavimmat muistot ovat syntyneet maltillisen kokoisissa työyhteisöissä. Meillä ei ole loputtoman numerovetoisen kasvun itsetarkoitusta, sillä haluamme vaalia yrityksemme yhteishenkeä ja laatua korporaatioksi kangistumatta. Yrityksemme omistajina kaikilla on myös mahdollisuus aidosti vaikuttaa yhteiseen suuntaamme.

“Asteroid tarjoaa aidon mahdollisuuden vaikuttaa yrityksen asioihin. Tämä on tärkeää minulle, avoimen ja reilun kompensaatiomallin lisäksi. On ilo työskennellä yrityksessä, joka keskittyy hyvään elämänlaatuun.”

– Antti Ahti, Senior Consultant

Asiakkaidemme luottokumppani – ja yhdessä vahvempi

Erinomainen asiakaskokemus syntyy monista asioista, ennen kaikkea kyvystä kuunnella ja onnistuneista projekteista. Näkemyksellinen kumppani ymmärtää myös asiakkaan bisneksen isoa kuvaa ja sitoutuu olennaisten tarpeiden ratkomiseen aktiivisella, pitkäjänteisellä otteella. Asiakkaidemme mukaan kyse on lopulta varsin yksinkertaisista asioista: töiden toivotaan valmistuvan sovitussa ajassa, laadukkaasti, kohtuullisella kustannuksella ja asiakkaan elämää helpottaen. 

Tämän toteutumista tukee myös läheinen yhteistyömme muiden arvostettujen asiantuntijayritysten kanssa. Asiakaslähtöisesti ajatellen on kaikkien etu, että erikoistuneet yritykset kumppanoituvat toisiaan täydentävään yhteistyöhön, jolloin vaihteleviin tarpeisiin voidaan vastata nopeasti sekä oikealla osaamisella. 

Ekosysteemisen yhteistyömme ansiosta toimituskykymme on ollut alusta alkaen vahva. Olemme auttaneet asiakkaitamme onnistumaan esimerkiksi Luodon, North Coden, Kipinän ja Vuolun kanssa – mukaan lukien muut hyvät kumppanimme ja freelancerit. Meillä on tiiviit yhteydet satoihin eri alojen huippuasiantuntijoihin.

Yhteistyössä on valtava voima. Asiakkaillemme se on väylä erittäin kovaan osaajajoukkoon ja meille reitti markkinan kiinnostavimpiin asiakkuuksiin. Vahvojen kumppanuuksien ja ratkaisumyynnin osaamisemme ansiosta teemme projekteja usein alan parhaista osaajista koostuvina tiimeinä.

Olemme innoissamme tulevaisuudesta!

Asteroidin ytimessä ovat yhteen hiileen puhaltaminen, huippuosaamisen arvostaminen ja erinomainen asiakaskokemus. Mahtavan tiimimme, edustamiemme arvojen ja loistavan alkumme ansiosta meillä on vahva luottamus tulevaan. Haluamme, että meillä viihdytään hyvin töissä ja meidät tunnetaan sekä kestävän digitaalisen tulevaisuuden rakentajina että ymmärtäjinä.

Olemme jo kuluvan vuoden aikana saaneet tavoittelemaamme vastuuta liiketoiminnallisesti tärkeiden ja kansallisesti merkityksellisten hankkeiden parissa lähes kymmenellä asiakkaalla, joiden toimialoina ovat muun muassa AI-pohjainen logistiikka, finanssi- ja vähittäiskauppa sekä julkisektori.

Nyt etsimme uusia ihmisiä rakentamaan kanssamme inspiroivaa ja monimuotoista työyhteisöä, reilumpaa työelämää sekä kukoistavia asiakassuhteita. Haluaisitko sinä liittyä mahtavaan joukkoomme huippuasiantuntijana tai tyytyväisenä asiakkaana? Ota meihin yhteyttä ja jutellaan lisää!

Olemme muuten todella liekeissä hommasta!

Kaikkien meidän puolesta,

​​Mika Tuoma ja Eero Kurkela
Asteroidin perustajat

 
Previous
Previous

Building a next generation software consultancy